• Urbani i i dizajnom privlačan SUV.
  • Komfor i prtljažni prostor SUV vozila.
  • Agilnost i potrošnja goriva B segmenta
  • Vodeća u klasi tehnologija povezivanja.
  • Vodeći u klasi sistemi sigurnosti

Nedugo nakon europske premijere Hyundai Bayon stigao je i na bh tržište. Novi Bayon je inspirisan i dizajniran po uzoru na šarolike i jedinstvene europske ulice. Naziv Bayon dobio je po istoimenom mjestu Bayonne, obalnom gradu smještenom u Francuskoj Baskiji i popularnom odmaralištu na jugozapadu Francuske. Jedno je sigurno, Hyundai Bayon je unikatan primjerak SUV B segmenta koji ima sve veću ekspanziju na europskom tržištu, a ništa manje ne očekujemo kada je bh tržište u pitanju.

Najmanji član Hyundai SUV porodice je najnoviji model koji predstavlja dizajnerski identitet „Sportska Senzualnost“ koji je definisan savršenom harmonijom proporcija, konstrukcije, stila i tehnologije. Ono čim se Bayon ističe jeste u potpunosti drugačiji dizajn koji ga razdvaja od konkurencije u segmentu. U ponudi je dostupno devet boja, uključujući novu Mangroove Green ( zelenu boju), a za dodatnu dozu personalizacije tu je i opcija obojenog krova u crnoj boji. Ovaj model se ističe kompaktnim vanjskim prostorom, prostranom unutrašnjosti i zaista dugom listom pametnih sigurnosnih i sistema povezivanja. Poseban naglasak je stavljen na maksimiziranje komfora svih putnika, te prtljažnog prostora od 411 litara koji je jedan od najvećih u segmentu.

Bayon nudi mnoštvo naprednih tehnologija povezivanja koje se rijetko mogu pronaći u segmentu. Unutrašnjost je definisana velikim izborom opreme za povezivanja uključujući 10.25“ digitalni klaster i 10.25“ AVN ili 8“ audio displej. Svi putnici mogu uživati u LED ambijentalnim svjetlima koja su integrisana unutar kabine. Dva USB ulaza za putnike naprijed, te jedan koji se nalazi natrag, što omogućava istovremeno punjenje tri mobilna telefona. Onaj naprijed također pruža mogućnost prebacivanja podataka, to jeste povezivanje vašeg telefona sa multimedijalnim sistemom. Premium BOSE zvučni sistem opciono u većim paketima opreme omogućava putnicima da uživaju u vrhunskom zvuku zahvaljujući osam zvučnika koji se nalaze unutar kabine.

Bayon pruža komfor i prtljažni prostor SUV vozila sa agilnošću i efiksanom potrošnjom goriva B segmenta, što je dosta bitno i važno kupcima na našem tržištu. Njegov kompaktni vanjski izgled i porodici naklonjena unutrašnjost znači da će kupci moći uživati u najboljem s obe strane: kompaktne dimenzije čine ga agilnim za upravljanje, dok visoko postavljena pozicija sjedišta pružaju izvrsnu vidljivost i pružaju lagan ulazak u vozilo. Sve skupa doprinosi da se putnici osjećaju sigurno što se očekuje od Hyuundai SUV vozila. Kao pravi predstavnik SUV vozila njegova podignutost od tla je do 183 mm što je više od velikog broja ostalih vozila u segmentu.

Svakako tu je duga listu sigurnosnih sistem zahvaljujući Hyundai SmartSense dodacima koji zadovoljavaju i najviše europske standarde sigurnosti. Mnogi od njih se nalaze u standardnoj opremi ujedno. Neki od njih su sistem zadržavanja vozila u traci (LKA), sistem praćenja traka na autocesti (LFA), pametni tempomat baziran na navigacionom uređaju (NSCC), pametni sistem ograničavanja brzine (ISLA), sistem automatskog uključivanja dugih svjetala (HBA), sistem podrške pri izbjegavanju prednjeg udara sa vozilom, pješacima i biciklistom (FCA JCX), sistem upozorenja na umor vozača (DAW), sistem upozorenja na kretanje vozila ispred (LVDA), sistem upozorenja za putnike natrag, sistem upozorenja na vozilo u mrtvom uglu (BCW), sistem izbjegavanja udara sa vozilom koj se kreće u mrtvom uglu (BCA), sistem upozorenja i podrške prilikom kretanja unatrag (PCA-R), sistem podrške pri parkiranju (PA).

Bayon pruža efikasnu potrošnju goriva i nisku CO2 emisiju zahvaljujući svojoj unaprijeđenoj Kappa porodici motora. U Bosni i Hercegovini kupcima će biti dostupni 1.2 MPI motor sa 5 – brzinskim mjenjačem od 84 KS, 1.4 MPI motor sa 6 – brzinskim mjenjačem ili 6 –brzinskim mjenjačem od 100 KS, te 1.0 T-GDi motor sa 7 DCT ili 6- brzinskim manualnim mjenjačem od 120 KS. Početna cijena Bayona se kreće od 31.990 KM, a kupcima će biti dostupna tri paketa opreme urban, style i modern.

Za više informacija posjetite ili pozovite ovlaštenog Hyundai distributera ili vama najbližeg ovlaštenog Hyundai prodavca.