Hyundai i NFS BiH nastavljaju uspješnu saradnju

“Hyundai Auto BH”, generalni uvoznik i distributer Hyundai vozila za Bosnu i Hercegovinu i Nogometni/fudbalski savez BiH, produžili su ugovor i za naredni kvalifikacioni ciklus „A“ nogometne reprezentacije BiH. Hyundai će i ubuduće biti ponosni sponzor i automobilski partner N/FS BiH.

Partnerstvo Hyundaija i N/FS BiH traje još od 2014. godine. Obje strane izrazile su veliko zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom tako da za Nogometni/fudbalski savez BiH nije bilo dileme kome pokloniti povjerenje automobilskog partnera. Produženje sponzorskog ugovora ozvaničeno je posjetom direktora kompanije “Hyundai Auto BH”, Mirze Juzbašića, novoj zgradi Saveza, gdje ga je u svojstvu domaćina, primio Adnan Džemidžić, generalni sekretar N/FS BiH. Obje strane izrazile su veliko zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, a iz “krovne kuće” našeg nogometa posebno su istakli veliku profesionalnost uposlenika kompanije “Hyundai Auto BH” koji su u svakom trenutku bili na raspolaganju predstavnicima Saveza. Kako je istakao gospodin Džemidžić, o kvaliteti Hyundai vozila ne treba ni govoriti jer je riječ kvalitet odavno postala sinonim za Hyundai. Nakon što je direktor “Hyundai Auta BH” uručio prigodan poklon predstavnicima Saveza i poželio im sretan i uspješan rad u novoj zgradi, posjeta je nastavljena obilaskom prostorija, a tom prilikom Adnan Džemidžić upoznao je gospodina Juzbašića o planovima Saveza u narednom periodu s akcentom na predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Tokom prethodnog ugovora, „A“ nogometna reprezentacija zabilježila je veliki uspjeh osvajanjem prvog mjesta B skupine „UEFA Lige nacija“ i plasmanom u elitnu grupu evropskih reprezentacija. Nadamo se da će novi ugovor Hyundaija i N/FS BiH donijeti sreću „Zmajevima“ i da ćemo se na kraju, svi zajedno radovati plasmanu naše reprezentacije na „EURO 2020“.

Hyundai je, globalno, već duži niz godina vezan za nogomet/fudbal. Od 1999. godine, Hyundai je top partner FIFA –e, a 18 godina, sve do 2017.godine, bio je partner UEFA-e. Pored toga, partner je mnogih nogometnih reprezentacija i klubova širom svijeta.